Hotel & Restaurang Vega


boka hotell i TrosaHotel & Restaurang Vega ligger mitt i den pittoreska småstaden Trosa. Hotellet är faktiskt världens minsta fyrstjärniga hotell. På hotellet finns nämligen endast tre rum, varav en svit.

Spännande historia

boka ett hotell i TrosaHotellets byggnad har en spännande historia. Hotellet är nämligen inrymt i ett Skärborgarhus från slutet av 1700-talet. Såväl hotellet som gården har anor från Trosas storhetstid som en fiske- och sjöfartsstad. På hotellet har den kände upptäcktsresanden A.E Nordenskiöld hyrt rum när han planerade sina långresor med skeppet Vega. Därav kommer också hotellets namn. När man har renoverat hotellet har man försökt vara varsam och ta fram de ursprungliga detaljerna.

Unika rum med all bekvämlighet

Rummen är inredda i en skandinavisk stil med influenser från 1700-talet och fram till nutid. Alla rum är unikt inredda. Självklart har de ändå en modern bekvämlighet och privata badrum. Alla rum har också gratis trådlöst internet. Hotellet har en bar som är inredd i marin stil. På sommaren finns en restaurang som serverar Medelhavsmat, främst med influenser från det italienska köket tillsammans med goda italienska viner. Restaurangen serverar också äkta handgjord italiensk glass som är mycket populär.

Klicka här för att se mer hotell i Trosa.