Restauranger

restauranger i TrosaTrosa är en liten ort som ligger i vacker skärgårdsmiljö i Södermanland, strax intill där Trosaån mynnar ut i Östersjön. Trosa har ungefär 5000 invånare, men under sommarmånaderna ökar invånarantalet kraftigt. Främst är det skärgårdsmiljön och idyllen som lockar turisterna till Trosa. I Trosa finns närheten till havet, en mysig och levande stadskärna och inte minst många förstklassiga restauranger. Här tipsar vi om några av dessa.

Tullhuset

Tullhuset, eller Tullen som det kallas av lokalbefolkningen, är en restaurang som är svår att missa. Den ligger belägen mitt på Hamnplan i Trosa, vilket är ett av stadens finaste och mest besökta kvarter. Tullhuset ligger otroligt vackert beläget strax intill hamnen. Även inne i själva restaurangen finns en charmig och varm atmosfär likväl som en kompetent och serviceminded personal. Det serveras både lunch och a la carte meny på Tullhuset. Kött och fisk är vanliga inslag i menyn. Kvällstid arrangeras olika typer av underhållning och andra arrangemang, främst livemusik. Då och då öppnar Tullhuset också upp för ordentliga fester med nattklubb, DJ:s och liveakter.

Fina Fisken

Restaurang Fina Fisken ligger också vackert beläget med utsikt över Trosas hamn. Restaurangen har funnits i över 40 år och ända sedan starten har man haft fisk och skaldjur i fokus. Ägarnas filosofi är att servera rustik mat med råvaran i fokus med en bred och spännande dryckeslista i en rogivande och vacker miljö och med personlig och pretentiös service av kunnig och inspirerande personal. Vintertid serveras Havets julbord, ett julbord med fokus på fisk och skaldjur. Sommartid kan man sitta i Trädgårdsbaren och njuta av goda drinkar till den vackra utsikten.

Tullgarns Värdshus

Tullgarns Värdshus, Stallkafé och Orangeri ligger naturskönt beläget vid en havsvik och intill ett riktigt kungligt slott. Tullgarn är en slottspark där man kan vandra längs slingrande stigar och njuta av naturens prakt. Värdshuset är inrymt i en gammal 1700-talsbyggnad bestående av flera mindre matsalar. Sommartid kan man äta utomhus. Menyn anpassas efter säsong, men målet är hela tiden att servera måltider som är baserade på svenska råvaror av den högsta kvaliteten. På helgerna serveras en utsökt helgbuffé till bra pris. Tullgarns Orangeri är ett trädgårdscafé som är öppet sommartid och Tullgarns Stallkafé är ett café som är inrymt i Drottning Viktorias hovstall. Vid fint väder fikar man i slottsparken, men vid regn kan man fika inne i de gamla spiltorna i stallbyggnaden.